Haber

Zelenskiy: “Zafer için güçlerimizi birleştireceğiz”

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy, Rusya’ya karşı yürütülen savaşta zafere ulaşmak için tüm imkanlarını birleştireceklerini belirtti.

Zelenskiy, gece saatlerinde paylaştığı video açıklamasında, Rusya-Ukrayna savaşında son dönemlerde olduğu gibi en şiddetli çatışmaların Donbas bölgesinde devam ettiğini söyledi.

Rus güçlerinin baskınlarına karşılık vermeye devam ettiğini belirten Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

“Başta Donbas olmak üzere ana harekat bölgelerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Savaş Donbass için devam ediyor. Savaş Güney için devam ediyor.”

Rus ordusunun hareketleri hakkında gerekli bilgilere sahip olduklarını kaydeden Zelenskiy, “Rusya’nın hangi güçleri biriktirdiğini görüyoruz ve nasıl karşılık vereceğimizi biliyoruz” dedi. konuştu

Rusya’nın ülkesinde başlattığı savaşın 335’inci gününün yani 11’inci ayının 24 Ocak’ta tamamlanacağını hatırlatan Zelenskiy, “Tüm gücümüzü tek bir şey için, zafer için, zafer için birleştireceğiz. Ukrayna’nın zaferi.” dedim.

“Devlet görevlileri özel izin almadan yurt dışına çıkamaz”

Zelenskiy, savaş döneminde yurt dışı ziyaretine ilişkin yeni başvuruyu Ukrayna genelinde görev yapan memurların imzaladığını belirtti.

Zelenskiy yaptığı konuşmada, yeni karara göre artık bir memurun resmi görevlendirme olmadan yurt dışına çıkmasının mümkün olmayacağını belirtti.

Zelenskiy, merkezi hükümete bağlı kurum ve bakanlıklarda bariz işçi değişiklikleri olacağını belirterek, bugün de 22 Rus vatandaşına yaptırım uyguladıklarını bildirdi.

saruhanliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu