Haber

CHP Grup Başkanvekili Özel: “Karar kesinleşmeden sonuç beklememeliyiz”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, “Karar kesinleşmeden bir sonuç beklememek lazım. Mevcut karardan sonra temyiz ve Yargıtay süreci olacak. Ancak kararın siyasi bir karar olduğu ortada. sahip olmak.”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki cezasını 2 yıl 7 ay olarak değerlendirdi. Özel, “Sayın Cumhurbaşkanı Almanya’daydı. Her ihtimale karşı uçak hazır bekletiliyordu. Sayın Cumhurbaşkanı uçakla İstanbul’a geliyor. Onun yapacağı toplantılarda değerlendirip başkanlık edeceğiz. Bundan sonra da yapacağız. Süreci değerlendirin.Siyasette bu karar öncesi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.O zaman seçime kadar Türkiye siyasetiyle uğraşacağı inanılmaz bir adaletsizlik ve adaletsizlikle karşı karşıyayız.

Merkez Yürütme Kurulu’nun toplanıp toplanmayacağı sorusuna Özel, büyük ihtimalle toplanacağını belirtti. Özel, “Bu tür durumlarda partinin tüm organlarının toplantı yapması bekleniyor. MYK toplantısı şu an açıklanmadı” dedi.

İmamoğlu hakkında Özel, “Karar kesinleşmeden bir sonuç beklememek lazım. Mevcut kararın ardından temyiz ve Yargıtay süreci olacak. Ancak kararın başlı başına siyasi bir karar olduğu da açık. Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu’na ‘aptal’ dedi, Ekrem İmamoğlu da, ‘İptal ettirenler aptaldır’ dedi. Bunu YSK’lılara söylediniz. Kurul olarak görev yapan kamu görevlilerine hakaretten böyle bir ceza istediler. Ekrem İmamoğlu’na ceza verilerek siyasi hayatına son verilmeye çalışılıyor, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne atanıyordu.” Bunları ellerinden alıp yönetmeye devam etmek istiyorlar. Yapılan iş planlı bir çalışma. AK Parti için tarihi bir sürüklenmedir AK Parti kendi tarihiyle çelişecek şekilde yüzleşmektedir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken okuduğu bir şiirden dolayı bu şekilde cezalandırılmıştır. Devam eden bir siyasi hayatın sonunda mağduriyeti 6 ay sonra seçimleri kaybettiği görülen birine yapın. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na duyurusunu yapıyor olması tarihi bir sürüklenmeydi” dedi. söz konusu. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu